in

To LáskujuTo Láskuju RoztomiléRoztomilé To je prčaTo je prča

Poděkování od cukrářů v Přerově: Spontánní akce pro hrdiny záchranných složek.

Děkujeme, na fotce hasiči Přerov

V Přerově se v nedávných dnech odehrála mimořádná akce plná vděčnosti a soudržnosti. Začalo to nečekaně – příspěvkem v oblíbené Facebookové skupině Přerovská drbna. Pan Lukáš Zahradník upozornil na záslužnou práci dobrovolných hasičů, kteří čelili nebezpečí blížících se povodní. Navrhl, že by si zasloužili nejen poděkování, ale i finanční podporu na technické vybavení. Jeho slova oslovila mnoho lidí, včetně jedné výjimečné ženy – paní Tovaryšové, místní cukrářky.

Pan Lukáš Zahradník upozornil na záslužnou práci dobrovolných hasičů - Přerovská drbna
Paní Tovaryšová, inspirovaná touto myšlenkou - Přerovská drbna

Paní Tovaryšová, inspirovaná touto myšlenkou, dostala nápad. Co takhle vyjádřit poděkování jinak? Upeče dort jako symbol vděku pro záchranáře, hasiče a všechny složky, které se podílejí na záchraně města v kritických situacích. A protože ve spolupráci je síla, rozhodla se zapojit i další cukráře a firmy. Na Facebooku zveřejnila svůj plán a brzy na to se k ní přidali další nadšenci.

Síla spojení cukrářů občanů a podnikatelů

První, kdo se připojil k této myšlence, byla Edita Lenochová, cukrárna SUM a rodina Avratových (catering), ale to byl jen začátek. K iniciativě se přidali další cukráři z Přerova, mezi nimi Karel Vodák, Radka Blažková, Daniela Štěpáníková a další dobrovolníci z řad občanů i firem. Akce se rychle rozrostla a stala se z ní kolektivní snaha vyjádřit vděčnost těm, kteří neúnavně pracovali, aby ochránili město před hrozící katastrofou.

Mezi podporovatele se připojila i hospůdka Atlantis, která je ve stejné budově, kde má paní Tovaryšová svoji provozovnu. Ti přinesli džusy a nealkoholické nápoje, aby bylo zajištěno občerstvení pro záchranáře. Ostatní občané a přátelé paní Tovaryšové zase přinášeli sladkosti, energy drinky, čaje a kávy – v průběhu jednoho dne se tak nashromáždilo neuvěřitelné množství věcí.

Soudržnost přerovských cukrářů

Jednou z nejkrásnějších částí celé akce bylo, že mezi cukráři nevznikla žádná rivalita. Naopak se ukázalo, že přerovští cukráři mají schopnost se spojit pro společný cíl. „Byla jsem neuvěřitelně potěšená, že se tato akce podařila. Ukázalo se, že cukráři v Přerově umí držet spolu,“ říká paní Tovaryšová, která byla celou událostí velmi dojatá.

Za pouhé dva dny se podařilo shromáždit vše potřebné a sladké poděkování bylo doručeno nejen dobrovolným hasičům, ale i profesionálním záchranářům, policii, krizovému štábu a technickým službám města. Akce byla příkladem toho, jak velká síla tkví v místní komunitě, když jde o společnou věc.

Sladká odměna za neúnavnou práci

Povodně hrozící Přerovu přinesly stres a obavy, ale také vyvolaly vlnu solidarity mezi občany. Místní hrdinové, kteří neúnavně pracovali na tom, aby ochránili město, si zasloužili toto sladké poděkování, které bylo gestem nejen od cukrářů, ale i od celého města. Bez ohledu na věk, profesi či společenské postavení – všichni přispěli, jak jen mohli.

Tento spontánní akt vděčnosti a soudržnosti zůstane v srdcích všech zúčastněných. Ukázal, že i v náročných časech dokážeme být k sobě ohleduplní, podpořit se a ukázat, že si vážíme práce těch, kteří denně nasazují své životy pro druhé.

Přerov se může pyšnit nejen výbornými cukráři, ale i skvělou komunitou, která dokáže držet při sobě v časech potřeby. A to je opravdu důvod k hrdosti.

Poděkování od cukrářů 01
Poděkování od cukrářů 02
Poděkování od cukrářů 03
Poděkování od cukrářů 04

Ohodnotit

Přerov Fitness stezka - Lidé venku běží rekreačně.

Pojďte si zaběhat a zacvičit na novou fitness stezku v Přerově.